perjantai 23. lokakuuta 2009

Joitain kristittyjä on vain niin vaikea ymmärtää

Tässä uutislinkissä eräs Pohjois-Carolinalainen baptistiporukka kertoo järjestävänsä saatanallisten kirjojen rovion Halloweenina. Rovioon pääsee mukaan mm. Billy Grahamin ja Rick Warrenin teoksia, sekä myös Raamattuja, jotka eivät ole KJV-käännöksiä - ennen kaikkea NKJV! Vaikka viime jouluna myös Keskisuomalaisen mielipidekirjoituksessa julistettiin KR33/38 olevan ainoa Jumalan Sana, KJV:llä on järkyttävän suuri merkitys järkyttävän monelle amerikkalaiselle. Kaikkein kummallisimpia lienevät ne tutkijat, jotka puolustavat KJV:n lähteenä olevaa "majority text":iä (eli byzanttilainen tekstiperhekö se oli?) ohjeellisena UT:n tekstinä.

3 kommenttia:

DrMark kirjoitti...

Täältä löytyy tarkempi lista siitä, mitkä kirjat pääsevät roviolle...

Ja suomalaisille muistutukseksi, että Jenkkilässä on näitä baptistiseurakuntia moneen eri lähtöön (samoin kuin helluntaiseurakuntiakin), vaikka niillä voi olla hyvin vähän yhteistä baptismin pääsuuntien kanssa. Tästä viitettä antaa sekin, että kahden baptisti-ikonin, Grahamin ja Warrenin, kirjoja poltetaan roviolla saatanallisina.

Hauskaa tässä on se, että poltettavien mukana on mm. sellaisen konservatiivin kuin John MacArthurin kirjoja. Muistelen nimittäin joskus lukeneeni jotain Arthurin kirjaa, jossa hän puolestaan suhtautui kovin nihkeästi niihin, jotka olivat hänen kanssaan eri mieltä - ja olisi epäilemättä mieluusti nähnyt heidän kirjansa roviolla, sen verran antagonista teksti muistaakseni oli.

Timo Koivisto kirjoitti...

Olen kuullut, että seuraava tapahtui oikeasti joskus kauan sitten:

Leo Meller ja Viktor Klimenko keskustelivat suorassa radiolähetyksessä lopun aikojen suuresta eksytyksestä ja siitä, ketkä säilyisivät lopulta oikealla tiellä.

Klimenko oli todennut:
- Niin se on kuule veljeni Leo, että ei meitä tosiuskovaisia taida loppujen lopuksi olla muita kuin me kaksi - ja sinustakaan en oikein tiedä...

Siis vakavissaan.

Isä Pekka O. M. Leivo kirjoitti...

Itse olen polttanut mökillä krishnakirjojen ohella Mellerin ja Saarnivaaran teoksia. Todella vapauttavaa.

Isossa Kirjassa jouduin polttamaan sekä hindulaisuuden ABC-kirjan että erään joogakirjan, koska vieras henki otti vallan ajatuksistani (siitä pelottavasta kokemuksesta lisää toiste).

Mielestäni kirjojen polttaminen voi olla osa terveellistä hengellisyyttä ja suosittelen kokeilemaan sitä. Valitkaa vain kirjat huolella ettei harmita jälkeenpäin (kokemusta on).

Jehovantodistajien opuksiin tarvitsette bensaa. En tiedä mistä asbestista he ovat kirjansa tehneet ehkä arvaten, että niitä aiotaan polttaa, mutta tuntuvat palavan melkein yhtä huonosti kuin totuus - kuitenkin vain melkein, koska ne kuiten palavat.

Itse muuten puolustan tuota Majority tekstiä henkeen ja vereen ainoana järkevänä ja loogisena valintana raamatunkäännösten pohjaksi.

Ja sitten vielä viimeinen niitti: tilasin juuri Daken studybiblen kompaktina versiona. Olenkohan ollut liian kauan poissa safarista?